Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa Chipotle

Zupa Chipotle

Dalej

1 Mięso z kurczaka umyj i wstaw do zamrażarki na około 30 minut. Następnie wyjmij i pokrój w bardzo cienkie paski. Gdy mięso stwardnieje, można je bardzo dobrze pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, a następnie usmaż na niej kawałki kurczaka. Dodaj sól, pieprz i odstaw.
2 Do garnka nalej 3 łyżki oliwy, przecier pomidorowy, kminek, zmiażdżony czosnek, drobno posiekaną cebulę, pokrojone pół pęczka kolendry i łyżkę proszku chili lub płatków Chipotle. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj do calości czerwoną fasolę, kawałki kurczaka, resztę posiekanej kolendry i bulion drobiowy. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotuj przez 15 minut.
3 W międzyczasie na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej tortille pokrojone w paski ok 3 mm. Zupę podawaj z paskami awokado, posiekaną kolendrą, łyżką śmietany i paskami pieczonej tortilli. Całość podawaj z limonką.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku Chipotle lub płatków Chipotle
  • Składniki
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • 500 g piersi z kurczaka
  • sól, pieprz
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • ½ pęczka kolendry
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 l bulionu z kurczaka
  • 4 tortille pszenne
  • awokado
  • kwaśna śmietana
  • limonka
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 45 min

Wideo

Wideo

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu