Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa dyniowa z chili

Zupa dyniowa z chili

Dalej

1 W garnku rozgrzej oliwę i usmaż na niej drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i pokrojoną na większe kawałki marchewkę. Wszystko usmaż, a następnie dodaj wydrążoną i posiekaną na większe kawałki dynię. Później dodaj ciepłą wodę, chilli Aleppo i gotuj pod przykryciem przez około 40 minut.
2 Gdy dynia i marchewka będą ugotowane wszystko dokładnie zmiksuj, dodaj sól, przyprawę curry i dokładnie wymieszaj. Zupę podawaj z mlekiem kokosowym i prażonymi pestkami dyni.
  • Używane chili
  • 1 lžíce granulek Aleppo
  • Składniki
  • 1 kg dyni Hokaido
  • 1 ks marchewka
  • 1 ks cebula
  • 3 stroužky ząbki czosnku
  • 2 lžíce oliwy z oliwek
  • 1 l gorącej wody
  • 1 špetka szczypta soli
  • 1 špetka przyprawy curry
  • 100 g dyni
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 10 min
  • Czas gotowania 40 min

Videorecept

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu