Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa fasolowa z pieczonym czosnkiem

Zupa fasolowa z pieczonym czosnkiem

Dalej

1 Odetnij czubek ząbka czosnku, pokrojoną część włóż do formy do pieczenia i skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz około 20 minut. Po upieczeniu należy ostudzić ząbki czosnku.
2 W garnku rozgrzej oliwę i usmaż drobno pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj przepłukaną fasolę, sól, pieprz, bulion, płatki chili Habanero i obrane ząbki pieczonego czosnku. Następnie należy wlać bulion i gotować przez 20 minut.
3 Mieszaj gotową zupę do uzyskania gładkości za pomocą miksera ręcznego lub robota. Dopraw i podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz pokrojonymi w kostkę, opiekanymi na maśle bagietkami.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka płatków chili Habanero
  • Składniki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 szt pietruszki
  • 2 marchewki
  • 800 g białej gotowanej fasoli z puszki
  • 2 duże główki czosnku + oliwa z oliwek do skropienia
  • sól, pieprz
  • 1 l bulionu
  • posiekana pietruszka
  • bagietka do opiekania + masło
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 40 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu