Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa meksykańska z kurczakiem

Zupa meksykańska z kurczakiem

Dalej

1 Najpierw oczyść kurczaka i umieść go w naczyniu do pieczenia. Posmaruj kurczaka z obu stron przecierem chili Green Habanero i polej niewielką ilością wody. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut. Następnie piecz przez kolejne 5 minut. Po upieczeniu mięso podziel widelcem na małe kawałki i wymieszaj z wywarem pozostałym w naczyniu do pieczenia.
2 W większym garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć w niej czerwoną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodać zmiażdżony czosnek i chwilę podsmażyć. Następnie dodaj wędzoną paprykę, mielony kminek, oregano, płatki chili Habanero, sól i polej bulionem drobiowym. Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj pokrojone pomidory.
3 Zamknij pokrywkę i piecz przez 20 minut. Po upieczeniu dodać kukurydzę, czerwoną fasolę, posiekanego kurczaka i gotować pod przykryciem przez kolejne 15 minut.
4 Podawać ze śmietaną, pokrojonym awokado, limonką, posiekaną kolendrą i chipsami z tortilli.
  • Używane chili
  • 70 ml przecieru Green Habanero
  • 2 łyżki płatków Habanero
  • Składniki
  • 500 g kurczaka
  • 50 ml wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka wędzonej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 500 ml bulionu z kurczaka
  • 800 g pokrojonych pomidorów
  • 280 g kukurydzy
  • 480 g czerwonej fasoli
  • Do serwowania
  • 1 kwaśna śmietana
  • 1 szczypta kolendry
  • 1 awokado
  • 1 limonka
  • 1 garść tortilla chipsów
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 70 min

Videorecept

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu