
Dalej
1 Do blendera wrzuć pomidory, habanero, nasiona konopi, olej lniany, czosnek, pastę miso, seler, limonkę i kolendrę. Dodaj 315 ml ciepłej wody i mieszaj przez 45 sekund na wysokich obrotach.
2 Udekorować na talerzu cebulą i pieprzem według uznania. Smacznego!
- Używane chili
- 1 szt habanero
- Składniki
- 3 pomidory
- 3 łyżki nasion konopi
- 2 łyżki oleju lnianego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki białej pasty miso
- 1 łodyga selera
- 1/2 limonki, w tym skórka
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 25 g drobno posiekanej cebuli dymki (do dekoracji)
- 1 szczypta pieprzu (do dekoracji)
- Ilość porcji 1
- Czas przygotowania 5 min
- Czas gotowania 0 min