Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa rybna z łososia

Zupa rybna z łososia

Przygotowanie

1 Rozgrzej oliwę w garnku i usmaż na niej pokrojone w kostkę marchewki. Gdy marchewki są gotowe, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pozwól jej się zeszklić. Następnie dodaj wytrawne białe wino do warzyw i pozwól mu się zagotować, aby wyparował cały alkohol. Wymieszaj i dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej bulion, dodaj pokrojone pomidory, pokrojone w kostkę łodygi selera, sól i całą papryczkę chili Aji Amarillo.
2 Wymieszaj, przykryj i gotuj, aż wszystkie warzywa będą gotowe. Gdy warzywa będą już ugotowane, na końcu dodać pokrojonego na kawałki łososia i krótko gotować. Odłóż na bok część ugotowanego łososia, użyjesz go podczas serwowania. Zmiksuj gotową zupę, aż będzie gładka. Na koniec dodaj śmietankę. Wymieszaj i podawaj z grzankami.

Składniki

  • Używane chilli
  • 1 cała papryczka chilli Aji Amarillo
  • Składniki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 marchewki
  • 1 większa cebula
  • 4 selery
  • 200 ml wytrawnego białego wina
  • 3 ziemniaki
  • 400 g pokrojonych pomidorów
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 600 g łososia
  • sól
  • 200 g 33% śmietanki
  • bułka na grzanki
  • Do dekoracji
  • limonka, śmietana lub świeży koperek

Parametry

  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 60 min

video

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu