
Przygotowanie
1 Rozgrzej oliwę w garnku i zacznij smażyć w niej drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula zacznie się złocić, dodaj drobno posiekany czosnek, niech pachnie.
Pokrój półtora cukinii na większe kawałki i krótko podsmaż. Całość poglać bulionem, posolić, popieprzyć i dodać płatki Green Jalapeno chilli. Gotuj do miękkości.
Resztę cukinii pokrój na mniejsze kawałki, a następnie podsmaż na odrobinie oleju na złoty kolor.
Gdy cukinia w zupie będzie miękka, zdejmij zupę z ognia i zmiksuj mikserem ręcznym. Na koniec dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj zupę przez krótki czas.
Podczas podawania udekoruj smażoną cukinią, plastrami parmezanu i szczyptą płatków chilli Green Jalapeno.
Składniki
- Używane chilli
- 1 łyżeczka płatki chilli Green Jalapeno
- Składniki
- 2 cukinie
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 sztuka cebuli
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 200 g śmietany do gotowania
- parmezan do dekoracji
Parametry
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 40 min