Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa z cukinii

Zupa z cukinii

Przygotowanie

1 Rozgrzej oliwę w garnku i zacznij smażyć w niej drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula zacznie się złocić, dodaj drobno posiekany czosnek, niech pachnie. Pokrój półtora cukinii na większe kawałki i krótko podsmaż. Całość poglać bulionem, posolić, popieprzyć i dodać płatki Green Jalapeno chilli. Gotuj do miękkości. Resztę cukinii pokrój na mniejsze kawałki, a następnie podsmaż na odrobinie oleju na złoty kolor. Gdy cukinia w zupie będzie miękka, zdejmij zupę z ognia i zmiksuj mikserem ręcznym. Na koniec dodaj śmietanę, wymieszaj i gotuj zupę przez krótki czas. Podczas podawania udekoruj smażoną cukinią, plastrami parmezanu i szczyptą płatków chilli Green Jalapeno.

Składniki

  • Używane chilli
  • 1 łyżeczka płatki chilli Green Jalapeno
  • Składniki
  • 2 cukinie
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 sztuka cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 200 g śmietany do gotowania
  • parmezan do dekoracji

Parametry

  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 40 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu