Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana

Dalej

1 Najpierw przygotuj suszone grzyby. Włóż je do miski żaroodpornej i zalej gorącą wodą. Przykryj miskę folią spożywczą i pozwól grzybom puchnąć. W międzyczasie rozgrzej masło w dużym garnku i usmaż na nim pokrojoną w kostkę marchewkę, seler i pietruszkę. Gdy tylko warzywa zaczną się złocić, dodaj drobno posiekaną cebulę. Niech wszystko się zarumieni na piękny złotobrązowy kolor.
2 Gdy całość będzie gotowa, posyp ją zwykłą mąką, aby powstała zasmażka. Do tak przygotowanej mieszanki dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, suszone papryczki chili Habanero i polej wszystko gorącą wodą. Dodaj sól i pieprz, dodaj posiekany czosnek, liść laurowy, świeże łodygi selera, lubczyk, majeranek i zmielony kminek. Gotuj zupę, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjmij papryczki chili i przyprawy. Gotową zupę można również posypać płatkami Habanero.

Ingredience

  • Używane chili
  • 5 g suszonych papryczek chili Habanero
  • Składniki
  • 100 g masła
  • 300 g marchewki
  • 200 g selera
  • 150 g pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 800 g ziemniaków
  • 1,5 l wody
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 kawałek łodygi selera
  • 1 kawałek lubczyku
  • 70 g suszonych grzybów
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka mielonego kminku

Wideo

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu